Monday, October 24, 2016

RESEPI BISKUT ARAB CAIR DIMULUT

Harini nak share resepi biskut arab yang aku buat masa raya tahun lepas.. 
Senang sangat, rajin dengan malas je la korang nak buatnya.

BAHAN-BAHAN:
  1. Tepung gandum - 1 kg
  2. Minyak sapi - 500g
  3. Gula kastor
  4. Pewarna (Aku tak guna pun)
  5. Ceri untuk hiasan
CARA-CARA:
  1. Uli tepung dan minyak sapi sampai jadi doh
  2. Bulatkan ikut saiz yang korang suka (cukup lah sebesar ibu jari je sebab nanti dia kembang lps bakar)
  3. Letakkan ceri yang dah dihiris kecik
  4. Bakar 170'c untuk 15 hingga 20 minit
  5. Dah sejuk baru golekkan dalam gula kastor
  6. Makan!

Haaa comel tak? Tengok tangan laaa...

Masa ni oven baru lagi, rajin la nak buat itu ini...

No comments:

Post a Comment